ERCSI FALANSZTER

A Fidesz képviselői leszavazták, hogy mindenkinek megfelelő időpontban kezdődjenek a Szociális Bizottság ülései

2020. január 15. 22:00 - FischerÁdám

A Bizottság a fideszes képviselők ellenszavazataival elutasította Poszpisekné Ujvári Ágnes bizottsági tag módosító javaslatát, melyben azt kérte, hogy a Bizottság havi egy nyílt ülése fél órával később kezdődjön, hogy ő is oda tudjon érni a munkahelyéről. Nem módosulnak az intézményi étkezési díjak. Nyílt ülést tartott a Szociális, Egészségügyi és Foglalkoztatási Bizottság. Fischer Ádám képviselő beszámolója.

f_001_1.png

A Bizottság határozatott hozott az éves munkatervéről. A segélyezési ügyek miatt heti rendszerességgel kell zárt üléseket tartaniuk, ezeket az üléseket minden héten szerdán 17:30-kor kezdik. Egyéb ügyekben a Bizottság munkaterv szerint havonta egyszer nyílt ülést is tart. A nyílt üléseket az eredeti javaslat szerint 17:00-ra időzítették, az adott hónap egyik zárt ülése elé. Poszpisekné Ujvári Ágnes bizottsági tag jelezte, hogy ő munkahelyi elfoglaltságai miatt 17:00-ra nem, csak 17:30 tud a Hivatalba érni, így kérte, hogy a június hónapig tartandó 5 db nyílt bizottsági ülést, és az azokkal egy napon tartandó zárt üléseket fél órával későbbre időzítsék.

A Bizottság fideszes tagjai – Balázs-Fülöp Ferenc és Baczakó Andrea – azonban a módosítási javaslatot elutasították,

a 4 jelenlévő bizottsági tag 2:2 arányban szavazott róla, így a kérést elvetette a Bizottság. Némi tanácskozás után végül a munkatervet úgy fogadták el, hogy a nyílt és a zárt ülések sorrendjét felcserélik, a kezdési időpontjaikat pedig nem rögzítik, hanem azokról majd hónapról-hónapra külön egyeztetnek.

Tárgyalta a Bizottság az intézmények étkezési térítési díjainak a módosítását is. Baczakó Andrea képviselő elmondta, hogy a Hétszínvirág Óvodában mindössze 15-20 gyerek, a Napfényben pedig egy sem fizeti ezt a díjat, hanem ingyenes étkeztetésben részesülnek, és az arányok az iskolában is hasonlók. A Képviselő szerint vannak olyan szülők, akik hamis kereseti igazolást mutatnak be az intézményekben, és így válnak jogosulttá az ingyenes étkeztetésre. A Bizottság referense (azaz a Bizottság adminisztrációs feladatait ellátó Polgármesteri Hivatali dolgozó) elmondta, hogy nem ezért ilyen magas ez a szám, hanem azért, mert sok a városban a három vagy több gyerekes, a hátrányos helyzetű, illetve a halmozottan hátrányos helyzetű család. A Bizottság végül úgy döntött, hogy nem javasolja a térítési díjak módosítását, azaz a napi háromszori étkezés napi díja az óvodákban 362 Ft+ÁFA, az iskolákban 422 Ft+ÁFA, a menzai ebéd napi díja pedig 297 Ft+ÁFA marad.

A Bizottság ezután zárt ülésen döntött arról, hogy kiket javasol a városi kitüntetések és díjak idei elnyerésére, illetve a beérkezett segélykérelmekről is.

komment
Címkék: KÖZÖS ERŐVEL

A bejegyzés trackback címe:

https://ercsifalanszter.blog.hu/api/trackback/id/tr3915412026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása