ERCSI FALANSZTER

Társadalmi problémákról számolt be a Szociális Szolgálat vezetője

2018. május 14. 22:00 - FischerÁdám

Egyre több 13-14 éves lóg az iskolából, nyári táborok szerveződnek és hamarosan ingyenkonyha is indul. Nyílt ülést tartott a Humán Bizottság.

f_001.png

Az Ercsi Kinizsi Evezős Szakosztály vezetője beszámolt róla, hogy május 27-re családi és gyermeknapot szerveznek, június 2-án pedig az Egészségfejlesztési Iroda tart sportnapot a Csónakházban. A nyáron gyerektáborok is lesznek ugyanitt. A szakosztály a gyereknap megszervezéséhez 50 000 Ft támogatást kért és kapott az Önkormányzattól.
Elfogadták a Csónakház házirendjét is.
Részletes tájékoztató hangzott el a Gyermekjóléti és Gyermekvédelmi tevékenység ellátásáról a Szociális Szolgálat vezetőjétől. Elmondta, hogy a munkájuk az elmúlt években nem lett kevesebb ezen a téren. Nagy problémát jelent újra a városban a 13-14 évesek iskolakerülése. A problémán a családi pótlék megvonása nem segített. Nehéz helyzetben vannak a Szociális Szolgálat munkatársai, mert ha jól értettem nagyjából 4 szociális munkás jut 26 családra, akikkel foglalkozniuk kell. A Szociális Szolgálat vezetője szerint a Martonvásári Gyámügyi Hivatal nem partnerük a helyzet megoldásában. Elhangzott, hogy Ercsiben továbbra sem működik úgynevezett "helyettes szülői hálózat", ami azt jelenti, hogy nincsenek olyan szülők, akiknek megfelelő képzés után néhány napra a felügyeletükre lehetne bízni a veszélybe került gyerekeket, amíg a gyerekek otthoni problémáit meg nem oldják. Ez elmondása szerint fontos lenne, illetve fel kellene venni a kapcsolatot olyan településsel, ahol működik átmeneti otthon ilyen gyerekek számára. Ilyen településekkel kellene ellátási szerződést kötnie az Önkormányzatnak. Arról is szó volt, hogy gyermekpszichiáterre is nagyon nagy szükség lenne, de az országban nem lehet ilyen orvost se találni. Összességében nagyon sok, és nagyon sokrétű problémát lát. Jó hír viszont, hogy fel tudtak venni 2 új szakembert a Szociális Szolgálathoz, igaz az egyiket csak részmunkaidőbe. Ezen kívül szervezik a nyári gyermekétkeztetést, illetve további jó hír, hogy engedélyt szereztek ingyenkonyha létesítésére. Itt kezdetben 30 ember étkezhet majd naponta. A feltételek: Ott kell elfogyasztani az ételt, mindenki 1 adagot kaphat naponta, és csak azok, akik nem részesülnek más szociális ellátásban.
A Bizottság a következő ülésén tárgyalni fogja azt a helyzetet, hogy a Kossuth Iskola épülete kihasználatlan, ugyanis kevés benne a tanuló.
Az Eötvös Iskola igazgatója beszámolt róla, hogy sok szép eredményt értek el a diákok tanulmányi, kulturális és sportversenyeken. Az iskola is fog nyári táborokat szervezni. Az igazgató nem elégedett a Sportcsarnok és egyéb iskolát érintő felújítások állásával.

komment
Címkék: KÖZÖS ERŐVEL

A bejegyzés trackback címe:

https://ercsifalanszter.blog.hu/api/trackback/id/tr6514703340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása