ERCSI FALANSZTER

Nem épül át a vasútállomás

2018. június 21. 22:00 - FischerÁdám

Átépül a Százhalombatta - Pusztaszabolcs vasútvonal, azonban Batta és Iváncsa között új nyomvonalon épül a pálya, Ercsit elkerülve, így Ercsiben nem várható semmilyen fejlesztés a vasút és az állomás környékén. Lakossági tájékoztatót tartott a beruházó NIF ZRt a Százhalombatta - Ercsi elágazás vasúti vonalszakasz építése kapcsán.

f_001.png

A tájékoztatón mindössze nagyjából 10 érdeklődő vett részt. Érdekesség, hogy a battai résztvevők a tájékoztató után megkérdeztek, hogy honnan értesültem erről, illetve elmondták, hogy szerintük az, hogy én ott voltam azt jelzi, hogy Ercsiben jobban tájékoztatják a lakosságot az ilyesmikről, mint Battán.
A kivitelezést a Mészáros és Mészáros Kft, valamint a Vasútépítők Kft fogja végezni.
A beruházás eredményeként teljesen átépül Százhalombatta vasútállomás, onnan pedig két vágányú pálya épül, amelyek elkerülik a Dunai Finomító megállóhelyet és Ercsi állomást. Az új pályán 160 km/h-s sebességgel haladhatnak majd a vonatok. Ez a pálya Ercsi és az M6-os közötti szántóföldeken halad majd el városunk mellett, előkészítő munkálatait már jelenleg is láthatjuk.
Százhalombattán három új magasperonnal 8 vágányú állomás épül, peronaluljáróval, perontetőkkel, új 60 férőhelyes P+R parkolóval és 40 kerékpár tárolására alkalmas B+R parkolóval. Battán teljesen átépül a felvételi épület is.
Százhalombatta és Ercsi között átépülnek a vasút és a közutak keresztezései. Megszűnnek a szintbeni sorompós keresztezések, új alul és felüljárók épülnek, az Ercsi és az M6-os közti út fölött fog elhaladni az új vasútvonal.
Ercsi és Százhalombatta között az új vasúti nyomvonal miatt ahhoz, hogy az új közúti átvezetés kialakítható legyen, a 6-os főutat is új nyomvonalra helyezik mintegy 3 km-es szakaszon, a "kanyarban" a Finomító mellett.
A NIF munkatársai elmondták, hogy az eredeti pályázatban igényelt összegnél kevesebbet sikerült az Uniótól szerezni, ezért a műszaki tartalmat csökkenteni kellett sok helyen.
Kérdésemre, hogy várható-e bármilyen bontási vagy építési munka Ercsi állomáson ebben a projektben, vagy bármelyik kapcsolódó projektben, a NIF munkatársai azt mondták, hogy „Ercsi a műszaki tartalom csökkenésének legnagyobb áldozata”, vagyis nem várható városunkban semmilyen átépítés.
Tettem fel kérdéseket azzal kapcsolatban is, hogy az elkerülő vágány miatt az ercsiek számíthatnak-e arra, hogy a jövőben csökken az Ercsit érintő személyvonatok száma, illetve kevesebb lehetősége lesz-e városunk lakóinak vonattal eljutni Budapestre vagy Dunaújvárosba. A jelenlévők azonban nem tudtak egyértelmű választ adni. Ennek a megválaszolása a MÁV-Start ZRt illetékességébe tartozik. A kérdéseimet emailen elküldtem a NIF ZRt munkatársainak, akik megígérték, hogy összekötnek a MÁV-Start illetékeseivel. Amint ez megtörténik, természetesen közzéteszem a válaszaikat.
A beruházás egyébként 2020 júniusra valósul meg.

komment
Címkék: KÖZÖS ERŐVEL

A bejegyzés trackback címe:

https://ercsifalanszter.blog.hu/api/trackback/id/tr2314703436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása