ERCSI FALANSZTER

A fiatalok helyben tartására nyert pénzt a város

2018. június 26. 22:00 - FischerÁdám

Pályázati forrásból program indul a helyi fiatalok Ercsiben tartásáért, az Önkormányzat pedig szúnyogírtást szervez. Nyílt ülést tartott a Pénzügyi, Fejlesztési és Közbiztonsági Bizottság valamint a Képviselő-testület is.

f_001.png

Elhangzott, hogy az Ercsi Híradóból nyáron egy szám ki szokott maradni, mert nincs annyi hír a nyári szünetben. Idén is így lesz, legközelebb július végén - augusztus elején jelenik meg a lap. Győri Máté polgármester azt kérte, hogy ha bárki tud olyan területről, ahová nem szokott eljutni az Ercsi Híradó, jelezze és intézkedni fognak.
Mivel ismételten eredménytelen volt a közbeszerzési eljárás, melyben a Duna part rekonstrukciójára kerestek kivitelezőt, ezért új eljárást indítanak. Ezúttal több részből áll a közbeszerzés, tehát kisebb cégek is pályázhatnak közvetlenül kisebb részfeladatok elvégzésére.
Elfogadták az óvodák beszámolóit a 2017/18-as nevelési év tapasztalatairól, amelyekről június 11-én már beszámoltam én is. Jövőre egyébként mindkét óvodában 7 csoport fog indulni.
Újra pályázatot írnak ki a Művelődési Ház intézményvezetői állására, és módosul a MűvHáz alapító okirata is.
Július 21-én Suzuki találkozó lesz a Duna parton.
Szúnyogirtásra az Önkormányzat elkülönített 3 millió forintot, ugyanis a Katasztrófavédelem szerint nincs szükség Ercsiben rá. Ők már végeztek 2 szárazföldi irtás, az Önkormányzat ezt egészíti ki 2 légivel.
A Polgármesteri Hivatalban fűtéskorszerűsítést fognak végezni, amire az előzetesen tervezettnél mintegy 900 000 Ft-tal többre lesz szükség.
2 000 000 Ft-ot át kell csoportosítani a Polgármesteri Hivatal épületében felszabadult helyiségek felújítására. A helyiségek a Kormányablak megnyitása után, az Okmányiroda átköltözésével szabadultak fel.
Az Önkormányzat pályázati forráshoz jutott olyan programok megvalósítására, amelyekkel el lehet érni fiatalok Ercsiben maradását és további fiatalok Ercsibe költözését. A nyitórendezvény június 27-én lesz a Templom téren.
A Honvédelmi Minisztérium átadta a bérlő kijelölésének a jogát a tulajdonában lévő ingatlanok kapcsán. Ezekbe az Önkormányzat rendőröket és óvodapedagógusokat költöztetne. Jelenleg folyik a lakások állapotának a felmérése.

komment
Címkék: KÖZÖS ERŐVEL

A bejegyzés trackback címe:

https://ercsifalanszter.blog.hu/api/trackback/id/tr2914703450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása