ERCSI FALANSZTER

Csak decembertől lesz újra használható a csarnok

2018. augusztus 13. 22:00 - FischerÁdám

A Művházban új programsorozat indul "Ercsiek a nagyvilágban" címmel. Az Eötvös Napok keretében tervezett kézilabda kupa elmarad, mert a csarnokban semmilyen eseményt nem lehet megrendezni. Az Esély Otthon pályázat keretében havi 90 000 Ft-os támogatásban részesülhetnek a hiányszakmákban dolgozó helyi fiatalok. Nyílt ülést tartott a Humán Bizottság.

f_001.png

A Bizottság elfogadta az ErcsiWeb beszámolóját a város közszolgálati műsorainak gyártásáról. A beszámolóból annyit emeltek ki, hogy 22%-kal több anyagot készítettek el, mint amennyiről a szerződésük szól, negatívumként pedig azt, hogy nem tökéletes az együttműködés a műsorok gyártói és az intézményvezetők között, ezen javítani szeretnének. Javaslatként felmerült, hogy az elkészült Értéktárról filmet forgatnak, ami a város határaiban és frekventáltabb pontjain kihelyezett QR kódok telefonos beolvasásával is megtekinthető lesz.
A Bizottság elfogadta az idei évi költségvetés aktualizált változatát.
Elhangzott a Művelődési Ház ügyvezetőjének beszámolója az aktuális rendezvényekről. Ezek szerint augusztus 18-án és 19-én a Kővirágok társulat Rudolf című előadását láthatjuk, ami a tavalyi Valahol Európában előadás folytatása. 20-án a Koronánál kenyérszentelés és ünnepség lesz, 14:00-tól pedig Automotor Show. Rali a városban, kísérő rendezvények a Duna parton. 22-én mohácsi zarándokok érkeznek, 29-én 18:00-tól pedig az újonnan induló Ercsiek a nagyvilágban című előadás sorozat első eseménye. Kondás Zoltán fog mesélni Örményországról és Szibériáról. 31-től szeptember 2-áig rendezik az idei Eötvös Napokat. 31-én megnyitó az Eötvös Emlékházban, 19:00-tól színházi előadás. Szeptember 1-én kézilabda kupa lenne, de a legfrissebb hírek szerint csak november végére készül el a csarnok tetőszerkezete, ezért ott semmilyen eseményt nem lehet rendezni addig. Így az Ercsi SE kézilabda csapata is ismét kénytelen lesz máshol játszani hazai mérkőzéseit. Lesznek még gyerekprogramok az Örökmozgó Parkban, hagyományőrzők, és színpadi programok a Művház előtt felállítandó központi színpadon, a nap végén Péter Szabó Szilvia koncertjével. 2-án focikupa a Kinizsin, evezés a Dunán. 14:00-tól a Miniszter és mesterei címmel tart korhű jelmezekben interaktív előadást az Open History nevű társulat az Eötvös Emlékházban. A színpadon többek közt a Mistery Gang és a Hungária Tribute zenekarok koncertjét tekinthetjük meg.
Elbírálták 4 civil szervezet támogatási kérelmeit, azonban mivel úgy ítélték meg, hogy a támogatásokat az év elején már kiosztották, és egyik esetben sem merült fel váratlan igény, mindegyik kérelmet elutasították, így a Légimentésért Egyesület, az Eötvös József Nyugdíjas Klub, a Vadásztársaság és az Egészséges Életmód Egyesület kérelmét is.
A Bizottság azt javasolja, hogy az Esély Otthon pályázatban kiosztandó támogatások első meghirdetését hozzák előre szeptember 1-ére. Maximum havi 180 000 Ft-ra lehetne pályázni, amit 6 hónapon keresztül folyósítanának, de ez a Bizottság tagjai szerint túl nagy bérfeszültséget okozna a közintézményeknél, ezért havi 90 000 Ft-ban maximalizálják a támogatás összegét. Ezt egy körben 6 hónapig folyósítják, utána pedig újra pályázhatnak a pályázók. A pályázat keretében eredetileg 60 pályázatot támogathattak volna, mivel azonban az összeget megfelezték, így többen juthatnak támogatáshoz. 18 és 35 év közötti helyben dolgozók pályázhatnak, a projekt 2021. januárig tart, minden további részletet az Eötvös Napok idején a Csónakházban tartandó nyitórendezvényen lehet megtudni.
A Bizottság támogatja az "Ercsi, a Duna parti kisváros" című kisfilm alapján egy új turisztikai film leforgatását. A héten eldől, hogy ezt a forgatást tudják-e finanszírozni pályázati pénzből, vagy az Önkormányzat költségvetéséből kell-e kigazdálkodni. Pontos költségeket nem említettek.
Mivel az óvodákban 3-3 óvónő hiányzik a bérmaradványok terhére a Bizottság hozzájárul az óvodák számára telephelyenként 1 fő plusz dajka munkakör biztosításához.

komment
Címkék: KÖZÖS ERŐVEL

A bejegyzés trackback címe:

https://ercsifalanszter.blog.hu/api/trackback/id/tr6714703468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása