ERCSI FALANSZTER

Részletek derültek ki a helyi fiataloknak szóló pályázatról

2018. augusztus 16. 22:00 - FischerÁdám

Kiderültek az Esély Otthon pályázat feltételei, aminek keretében helyi fiatalok juthatnak havi 90 000 Ft-os támogatáshoz. Az illegális szemétlerakás szigorúbb büntethetőségéért törvényjavaslatot készül benyújtani az Országgyűlés elé az Önkormányzat. A Nyugdíjas Klub és az Egészséges Életmód Egyesület támogatási kérelmeit a polgármesteri keret terhére jóváhagyták. Az Önkormányzat egy Diófa utcai ingatlant elad, egy Feszty utcait pedig megkap ingyen. A tervek szerint eladnák ezt is. Nyílt ülést tartott a Pénzügyi, Fejlesztési és Közbiztonsági Bizottság.

f_001.png

Győri Máté napirend előtt köszönetet mondott mindenkinek, aki segített a viharkárok elhárításában, közben pedig kitért arra is, hogy vannak akik csak a Facebookon zsörtölődtek ahelyett, hogy segítettek volna.
Köszönetet mondott még azoknak is, akik a legnagyobb hőhullám idején megszervezték a város forgalmasabb pontjain a vízosztást.
Gólics Ildikó napirend előtt beszámolt róla, hogy pénteken rác búcsú volt, horvát nyelvű szentmisével, vasárnap pedig püspöki búcsús szentmise, valamint a Kápolnánál megemlékeztek Mária mennybemeneteléről. Köszöni mindenkinek, aki a lebonyolításban részt vett.
A hétvégére programot is ajánlott: Soponyán Vadgasztronómiai Fesztivál és kistermelői vásár lesz, ahol Ercsi is képviselteti magát a Cserkuti Méhészet által.
A Bizottság elfogadta a közbiztonsági helyzetről szóló tájékoztatókat. A regisztrált bűncselekmények száma tavalyhoz képest 40%-kal csökkent. A legfőbb téma továbbra is az illegális szemétlerakás, aminek a szigorúbb büntethetőségéért törvényjavaslatot készül benyújtani az Országgyűlés elé az Önkormányzat.
A civil szervezetek kérelmei közül ezúttal is elutasították a Magyarországi Légimentésért Alapítvány kérelmét. A Vadásztársaság azért kérelmez a korábban nekik biztosított támogatáson felül további 2 000 000 Ft-ot, mert a Kis-Dunánál kivágott erdőterületekre telepített facsemetéket a vadak megdézsmálják, ez ellen védekezni pedig olyan költség, amire előzetesen nem számítottak. Mivel ezt a munkát fontosnak tartja az Önkormányzat három oldalú megbeszélést kezdeményeznek a Vadexszel és a Vadásztársasággal, hogy megállapíthassák, mekkora ennek a munkának a költsége valójában. Az Eötvös József Nyugdíjas Klub (40. évforduló ünnepi rendezvény, 200 000 Ft) és az Egészséges Életmód Egyesület kérelmeit (kiskert kultúra népszerűsítése, 30 000 Ft) végülis a polgármesteri keret terhére jóvá hagyták.
Az Esély Otthon – Jövőforrás Ercsiben projektről újabb részleteket tudhattunk meg, és ez a Bizottság is elfogadta az alábbi menetrendet:
200 000 000 Ft-ot nyert az Önkormányzat. Helyi fiatalok Ercsiben maradását támogatják. Ha itt szeretnének hiányszakmákat űzők letelepedni, munkát vállalni, őket lehet támogatni. Ercsi lakosok pályázhatnak, a pályázóknak az együttműködési megállapodás megkötésekor már érvényes ercsi lakcímkártyával kell rendelkezniük. A pályázati felhívásban fel lesznek sorolva a hiányszakmák. Első sorban építőipari és szociális területeken dolgozó embereket támogatnak a programban. Például ácsokat, kőműveseket, szobafestőket, illetve óvodapedagógusokat, pedagógusokat, egészségügyi dolgozókat és szociális munkásokat. 18 és 35 év közötti személyek pályázhatnak. A támogatás havi mértéke 90 000 Ft lesz. Ezt 6 hónapokig folyósítják, de ha lejár a pályázat, újra lehet pályázni 2021 januárjáig. Összesen 120 pályázatot tudnak támogatni. Szeptember 1-től lehet pályázni, aztán 3 havonta új ciklus indul. A programnak projektirodája is lesz a Polgármesteri Hivatalban.
Elfogadták a város vízi közmű hálózatának fejlesztési tervét, amit folyamatosan felülvizsgálnak. A városban az egyik legnagyobb probléma a mangános víz. Nem életveszélyes, de nem is egészséges. A vízmű azt javasolja, hogy az Önkormányzat vegyen meg egy battai kutat, mert abban nincs mangán. Ezt meg kell vizsgálni tanulmányokkal, és esetleg a következő felülvizsgálat alkalmával bekerülhet a fejlesztési tervbe. Elhangzott, hogy sajnos ezt a kutat korábban Ercsi adta el Százhalombattának potom pénzért.
Egy Diófa utcai ingatlant elad az Önkormányzat 650 000 Ft-ért, egy Feszty utcait pedig megkap ingyen. Ezt rendbe teszik, és jövőre megpróbálják eladni.
A Kis-Dunánál lévő kiszáradt fák kivágására 1 000 000 forint keretösszeget szavazott meg a Bizottság. A fák balesetveszélyesek. Összesen 2 fáról van szó, de mivel Natura 2000-res területen találhatók, csak a Vadex tudja kivágni őket, továbbá az egyik tölgyet úgy szeretnék kivágni, hogy az ágaiból szobrok készülhessenek a Duna-parton létesülő Dunakapuhoz. Az árról még tárgyalni fog a Polgármester a Vadexszel.
Elfogadták az ErcsiWeb beszámolóját a közszolgálati műsorok gyártásáról, a költségvetés aktuális módosítását, a Fejér Megyei Kormányhivatallal kötött üzemeltetési megállapodás módosítását, a Hivatal Működési Szabályzatának a módosítását, a Járóbeteg Szakellátó intézkedési tervének módosítását, illetve javadalmazási szabályzatát és felügyelőbizottságának ügyrendjét.
Győri Máté mindenkit invitál a Kinizsi új öltöző épületének átadójára 18. szombatra 13:00-tól. Ezután meccsek is lesznek lajoskomáromi csapatok ellen.
A Magyar Kupában a Bicskét legyőzve továbbjutott a Kinizsi.

komment
Címkék: KÖZÖS ERŐVEL

A bejegyzés trackback címe:

https://ercsifalanszter.blog.hu/api/trackback/id/tr9214703496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása