ERCSI FALANSZTER

Bővül az önkormányzati lakások köre

2018. augusztus 28. 22:00 - FischerÁdám

Pályázati pénzből szociális bérlakásokat alakít ki az Önkormányzat a Tótlikban, közalkalmazottak számára pedig a Tiszti lakón válik elérhetővé 6 lakás. Saját forrásból kell kiegészíteni a Dózsa ovi felújítására és a bicikliút építésére kapott pályázati pénzt. A Pedagógiai Szakszolgálat kirendeltséget nyit Ercsiben. Nyílt ülést tartott a Pénzügyi, Fejlesztési és Közbiztonsági Bizottság valamint a Képviselő-testület is.

f_001.png

A "Leromlott városi területek rehabilitációja" projekttel kapcsolatos közbeszerzésben nyertest hirdettek. Ennek értelmében 3 millió forintért "nyitott közösségi tér" kerül kialakításra, 33 millió forintból pedig szociális bérlakások.
Kerékpárút építésére és a Napfény óvoda energetikai korszerűsítésére a város tartalékkeretéből át kell csoportosítani 23 millió forintot, mert ennyivel drágábban sikerült csak vállalkozókat találni a feladatok elvégzésére annál, mint amire a pályázati forrás megszerzésekor számítottak.
A Honvédelmi Minisztérium átadta több tiszti lakótelepi lakás "bérlőkijelölési jogát" az Önkormányzatnak. Ennek megfelelően a lakások a HM tulajdonában maradnak, de az Önkormányzat jelölheti ki, hogy kik költözhetnek be ezekbe. Az Önkormányzat közalkalmazottakat szeretne ide telepíteni (rendőrök, tanárok, egészségügyi dolgozók, szociális munkások . . .). Van egy lakás, ami felújításra szorul, erre 1 millió forintot különítettek el. További 5 lakás fenntartási költségeit az Önkormányzatnak kell állnia, amíg nem költöznek be az új lakók. Erre a célra 700 ezer forintot biztosítottak.
A Csónakházban található WC konténereket a Duna parti felújításokra rendelkezésre álló pályázati pénzből szeretné megvenni az Önkormányzat azonban, mivel csúszik a projekt, továbbra is bérelni kell ezeket 91 500 Ft/hó összegért. A bérletet december 31-ig hosszabbították meg.
Mivel a járási Pedagógiai Szakszolgálat kirendeltséget nyit a Kossuth Iskola épületében, a Dunakavics a Polgármesteri Hivatal épületébe költözik.
A Perzekútor Kft-től az Önkormányzat továbbra is bérel 40 db berendezést, amit idős helyiek használnak, rosszullét, vagy egyéb vészhelyzet esetén riasztani tudják a távfelügyeletet vele. A berendezések bérleti díja havi 120 000 Ft.
A Lakihegy rádióval fennálló szerződést meghosszabbították az év végéig, ami 400 000 Ft-ba kerül. Jövőre kiértékelik az egy éves műsorszolgáltatás eredményeit.
Egy vállalkozó szeretne földet lerakni a Kispusztai út - Kisfaludy út közti üresen álló területeken. Ez azt jelentené, hogy ezeknek a telkeken a terepszint megemelkedne, de cserébe rendbe tennék ezeket a területeket, újrafüvesítenék, és elszállítanák a szemetet. Bejárást fognak tartani és szerződésben rögzítik, hogy mennyivel emelhetik a talajszintet, pontosan melyik telkeken és milyen feltételekkel.
Az Önkormányzatnak meg kell fizetnie 270 000 Ft szociális hozzájárulási adót, mert ezt nem egyenlítették ki az 56-os emlékműért a szobrásznak fizetett díj után.
Újabb részletek is kiderültek az Esély Otthon pályázatról. A Falanszteren korábban leírtakon felül kiderült, hogy aki fél évig támogatott lesz a pályázat során, annak további másfél évre kell vállalnia, hogy Ercsiben marad. A projekt nyitórendezvénye 2018. augusztus 31-én 17:00-kor lesz a Csónakházban.
Egyebekben szentesítették az augusztus 13-i és 16-i Bizottsági ülések döntéseit. Elfogadták az ErcsiWeb beszámolóját, a költségvetés aktuális módosítását, a Járóbeteg Szakellátó egyes dokumentumait, a Polgármesteri Hivatal Működési Szabályzatának módosítását, a közműhálózat fejlesztési terveit. Döntöttek a civil szervezetek támogatási kérelmeiről, ingatlanok átvételéről és eladásáról, a Kis Dunánál 5 db nagyméretű kiszáradt fa kivágásáról. Ezekről a döntésekről legörgetve az adott napi bejegyzésekben olvashattok részletesebben.

komment
Címkék: KÖZÖS ERŐVEL

A bejegyzés trackback címe:

https://ercsifalanszter.blog.hu/api/trackback/id/tr7914706796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása