ERCSI FALANSZTER

Elhúzódó közbeszerzési eljárások után megkezdődhetnek a beruházások

2018. szeptember 25. 22:00 - FischerÁdám

A Vertikál ZRt felmondta a hulladékudvar üzemeltetéséről szóló szerződését. Újabb telkeket vásárolt az Ipari Park területén egy ott működő vállalat. Megkezdődik a Mázsaház utca és a Dózsa ovi felújítása, valamint a bicikliút és a minibölcsőde építése, a vasútállomás mellett pedig játszótér épült. Idén is pályázhatnak a helyi tanulók a Bursa Hungarica ösztöndíjra, az egészségházban pedig sorszám-automatákat helyeznek üzembe. Nyílt ülést tartott a Pénzügyi, Fejlesztési és Közbiztonsági Bizottság valamint a Képviselő-testület is.

f_001.png

Karsai Gergely képviselő felajánlotta 6 havi tiszteletdíját, egyenlő arányban elosztva az Ercsi Római Katolikus Egyházközösség, az Ercsi Kinizsi és a Hétszínvirág Óvoda részére. Karsai Gergely az üléseken rendszerint nem vesz részt, a tiszteletdíjának egy részét pedig rendszerint helyi intézményeknek ajánlja.
A Képviselő testület jóváhagyta Mencsik József (Tótlik) és Vancsics Gábor (Tiszti lakótelep) rendőrök körzeti megbízottakká való kinevezését.
A Vertikál ZRt levelet írt az Önkormányzatnak, amelyben szeptember 3-i hatállyal fel kívánják mondani a hulladékudvar üzemeltetésére megkötött szerződésüket. A továbbiakban térítés ellenében vállalnák a feladatot. Az Önkormányzat a Kormányhivatalhoz és az Energetikai Hivatalhoz fordul az ügyben, hogy ezt a Vertikál jogszerűen megteheti-e. Amennyiben igen, november végére új szerződést készítenek, addig pedig a meglévő szerződés alapján működik tovább a hulladékudvar.
A Jövőforrás pályázat bíráló bizottságának tagjaivá választották Gólics Ildikó és Balázs Mária fideszes Bizottsági elnököket, és Baczakó Andrea külsős Bizottsági tagot.
Az Ipari Parkban egy ott működő vállalat újabb telket vásárolna. Az Önkormányzat 16,3 millió forintot kér az 5100 m2-es beépítetlen, közművek nélküli telekért.
A Duna part rekonstrukciójára ezúttal sem érkezett érvényes ajánlat, ezért csökkentett tartalommal újra ki fogják írni a közbeszerzést.
Véglegesítik a szerződését a város új fogorvosának, dr Bányász Szilviának.
Győri Máté polgármester beszámolt róla, hogy megkezdődött a Mázsaház utca felújítása és a bicikliút építése. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy szerződés szerint minden érintett olyan kapubehajtót fog kapni, amilyen a munkálatok előtt volt neki. Aki másmilyet szeretne, az a kivitelezőkkel egyeztethet róla.
A Mini Bölcsőde építésével és a Dózsa Óvoda energetikai felújításával kapcsolatban elmondta, hogy a kivitelezők átvették a munkaterületet, és a munkálatok is hamarosan megindulnak.
A Vasútállomás mellett játszótér épült, amelynek az átadása szeptember 29-én lesz.
A város idén is csatlakozik a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázathoz. A korábbi gyakorlattal ellentétben azonban az Állam maximum 5000 Ft/hó összegben támogatja a pályázókat, a Megyei Kormányhivatal pedig kiszáll a pályázatból. Így az ösztöndíj mértékének a csökkenésére lehet számítani.
A Lavotta utcában a meglévő 2 térfigyelő kamerát cserélik, és egy harmadikat is kihelyeznek 600 000 Ft-ból.
A Művelődési Ház intézményvezetői állásának a betöltésére beérkező pályázatokat elbíráló bizottság tagjainak választották Gólics Ildikó és Balázs Mária fideszes bizottsági elnököket és Makra Borbálát.
A Járóbeteg Szakellátó intézményvezetői állásának a betöltésére senki nem nyújtott be pályázatot ezúttal sem, ezért azt újra meghirdetik.
Az Egészségházban hamarosan beüzemelésre kerül a beteghívó rendszer, azaz sorszám alapján lehet majd bejutni a háziorvosok rendelésére.
A Polgármesteri Hivatalban erősáramú minősítő felülvizsgálatot kell tartani, aminek költsége 470 000 Ft.
A Képviselő testület elfogadta az Óvodák beszámolóit a nevelési év indulásáról, a Művelődési Ház Szervezeti és Működési Szabályzatát, a Járóbeteg Szakellátó pénzügyi beszámolóját, a háziorvosi alapellátás beszámolóját, a Dunakavics első féléves beszámolóját és a Fejérvíz beszámolóját is.

komment
Címkék: KÖZÖS ERŐVEL

A bejegyzés trackback címe:

https://ercsifalanszter.blog.hu/api/trackback/id/tr4414706826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása