ERCSI FALANSZTER

Eredménytelenül zárult az új minibölcsőde közbeszerzése

2021. július 29. 19:00 - FischerÁdám

Szeptember 1-étől újra az Önkormányzat lesz az Eötvös Iskolába olvasztott Kossuth Iskola korábbi épületének a fenntartója. Új közbeszerzést ír ki az Önkormányzat a helyi buszos személyszállítási szolgáltatás ellátására, miután a jelenlegi szerződése hamarosan lejár. Az új szerződést 4 évre kívánja megkötni a Város a közbeszerzés nyertesével. A második minibölcsőde felépítésére vonatkozó közbeszerzési eljárás eredménytelen lett, mivel csak egy érvénytelen és két olyan ajánlat érkezett, amik messze meghaladták a rendelkezésre álló keret összegét. a közbeszerzést újra kiírja az Önkormányzat. Fischer Ádám alpolgármester beszámolója az Pénzügyi Fejlesztési és Közbiztonsági Bizottság, valamint a Képviselő-testület júliusi rendkívüli üléseinek döntéseiről.

f_001_1.png

A Dunaújvárosi Tankerületi Központ javaslata alapján Kásler Miklós miniszter jogutóddal megszüntette a Kossuth Lajos Általános Iskolát, ami azt jelenti, hogy az intézmény beolvad az Eötvös Iskolába.

A Tankerületi Központ a döntés következtében a továbbiakban nem lát el oktatási tevékenységet a Kossuth utcai épületben, így az ingatlan vagyonkezelői jogait az Önkormányzat számára vissza kívánja adni.

A Képviselő-testület a Tankerülettel fennálló szerződés módosítását jóváhagyta, így szeptember 1-étől újra az Önkormányzat lesz az épület fenntartója. Tovább kíván üzemelni viszont a Pedagógiai Szakszolgálat helyi kirendeltsége az épületben, így velük az Önkormányzat a későbbiekben új szerződést köt.

Mivel az Önkormányzatnak a helyi buszos személyszállításra kötött szerződése lejár, a szolgáltatás ellátására új közbeszerzést kell kiírni.

Szabó Tamás polgármester előterjesztése és a Képviselő-testület döntése alapján a közbeszerzés nyertesével az Önkormányzat 4 évre szóló szerződést fog kötni. A szerződés egyéb feltételei nem változnak, tanítási időben, hétköznapokon a Vásár tér – Városközpont – Vasútállomás – Városközpont – Vásár tér útvonalon napi 18 járat fog közlekedni a jövőben is, amelyek közül az egyik reggeli járat a Köztársaság teret (Duna-part) is érinti. Irányonként napi 3 helyi járat fog közlekedni Sinatelep és a Városközpont között is, szintén az eddigieknek megfelelően. Ezáltal egy tanítási napon összesen 204 km-t tesznek meg a buszok a Város területén. Ez a szám tanítási szünetben 129 km, míg hétvégenként 70 km.

Vita alakult ki arról, hogy a szerződést az Önkormányzat az eddig megszokottaknak megfelelően 18 hónapos, vagy a polgármester előterjesztésének megfelelően 48 hónapos időtartamra kösse-e meg. A rövidebb időre szóló szerződés mellett érvelt Gólics Ildikó képviselő. Úgy vélekedett, hogy a kisebb vállalkozók számára egy rövidebb idejű szerződés előnyösebb, mert a kisvállalkozások érzékenyebbek az idő közben bekövetkező árváltozásokra. Elmondta továbbá, hogy véleménye szerint a közbeszerzés előkészítése nem volt megfelelő, nem mérte fel senki, hogy mik az utasok igényei a helyi járat útvonala, illetve menetrendje kapcsán, valamint, hogy melyik időszakban mennyi utas használja az egyes járatokat. Hozzátette, hogy ennél is nagyobb bizonytalanságot jelent az, hogy senki sem tudja, hogy az igények hogyan fognak változni a következő 4 évben. Javasolta ezért, hogy a szerződést rövid időre kösse meg az Önkormányzat, annak lejártáig pedig vizsgálja felül a helyi személyszállítás feltételeit. Ezzel szemben Sandi József képviselő úgy érvelt, hogy szerinte pont, hogy egy hosszú távú, biztos bevételt jelentő szerződés megkötése segíti a kisvállalkozások működését. Elmondta azt is, hogy az előző ciklusban az Önkormányzat próbálkozott más útvonalakon közlekedtetni a buszokat, próbálkoztak kisebb kapacitású buszok beállításával és menetrendi módosításokkal is, de a szolgáltatás sosem lett jobb vagy gazdaságosabb a jelenlegnél. Javasolta ezért, hogy több éves szerződést kössön az Önkormányzat annak érdekében, hogy ne kelljen másfél évente közbeszerzést kiírni a szolgáltatás ellátására. Végül a Képviselő-testület 4 igen szavazattal 3 nem ellenében a 48 hónapra szóló szerződés megkötése mellett döntött.

A második minibölcsőde felépítésére kiírt közbeszerzési eljárás eredménytelenül zárult.

Az Önkormányzat számára a kivitelezésre rendelkezésére álló fedezet nettó 80 313 567 Ft. A felhívásra három vállalkozás nyújtott be ajánlatot. A legkedvezőbb ajánlatot benyújtó Movie City Kft nettó 74 525 699 Ft-ért vállalta volna a munkát, azonban nem csatolták az ajánlatukhoz a részletes költségvetést, ami miatt az ajánlatukat érvénytelenné kellett nyilvánítsa a Testület. Érdekesség, hogy a Movie City Kft főtevékenysége nem építőipari kivitelezés, hanem film-, video-, televízióműsor-gyártás. A másik két ajánlattevő főtevékenysége lakó- és nem lakó épületek építése, azonban ők 136, illetve 142 millió forintért vállalták volna a kivitelezést. Ezek az összegek annyival haladják meg a rendelkezésre álló keretet, hogy a Képviselő-testület a közbeszerzési eljárás eredménytelenné nyilvánítása mellett döntött.

A minibölcsőde építésére irányuló közbeszerzést az Önkormányzat újra kiírja,

abban a reményben, hogy az első eljárás eredménye alapján lesz olyan ajánlat, ami közelebb áll az Önkormányzat lehetőségeihez.

Az eddigieknek megfelelően a Képviselő-testület módosította az Önkormányzat közbeszerzési tervét. A jelenlegi állás szerint a Város három közbeszerzési eljárást szeretne megvalósítani 2021-ben. Folytatódik a minibölcsőde építésére irányuló eljárás, augusztusban kiírásra kerül a helyi személyszállítás ellátására vonatkozó közbeszerzés, illetve tervezetten októberben ír ki közbeszerzést az Önkormányzat a közvilágítás korszerűsítésére.

komment
Címkék: KÖZÖS ERŐVEL

A bejegyzés trackback címe:

https://ercsifalanszter.blog.hu/api/trackback/id/tr6716646850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása