ERCSI FALANSZTER

Kondor András

2019. április 18. 19:00 - FischerÁdám

Andrisék Ózdról költöztek Ercsibe. A nehézipar leépülésével az apjának megszűnt a munkahelye Ózdon. Így került Battára előbb munkásszállóra, majd mikor az anyjának is akadt Ercsiben munkalehetőség angol-történelem szakos tanárként az iskolában, 2000-ben az egész család végleg ideköltözött. Azóta a Tiszti Lakón élnek, de már nem sokáig, mert építkezésbe kezdtek. A 7-8-at járta itt Ercsiben, ezután Battán, a Széchényiben érettségizett. 2008 óta mentőápolóként és az orvosi ügyeleten dolgozott. Utóbbinak vezetője is volt 2017-től 2018-ig, amikor az áldatlan állapotok miatt felmondott. Jelenleg a mentős fizetését villanyszerelő másodállással egészíti ki. A mentőzés számára nem munka, hanem hivatás, de örülne, ha egy fizetésből is meg lehetne élni, nem kéne annyit maszekoljon. Testvére nincs, nős, egy 3 éves fia és egy nevelt lánya van.

v_004.png

Amit szeret Ercsiben: Lelkes természetvédőként a Dunát, a Kis-Dunát, a természetet szereti. A város számos pontján ültetett már fákat, faültető mozgalom szervezésében gondolkodik. Szereti, hogy távol vannak a nagyvárosok, de mégis közel. Szerinte Ercsi egy hangulatos, pihenő-szolgáltató város kellene legyen, de sajnos nem az.

2019_04_18_kondor_andras.jpg

Amit nem szeret Ercsiben: Haragszik az erdőírtás miatt, az iszonyatos kosz miatt, a kábelégetés miatt. Elszomorítja az emberek közönyössége, az összetartás hiánya. A munkája során egyre több alkoholistával, gyógyszerfüggővel, droghasználóval találkozik, aggódik a fiatalok miatt. Képmutatónak tarja az önkormányzati képviselőket, amiért azok eltagadják a valós problémákat, és igyekeznek elhallgattatni azokat, akik kritikus véleményt fogalmaznak meg. Szerinte látványberuházások helyett minimális erőfeszítéssel fel lehetne újítani a város járdáit. Úgy gondolja az iskola színvonala rengeteget romlott az elmúlt 15 évben.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ercsifalanszter.blog.hu/api/trackback/id/tr4214755565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása