ERCSI FALANSZTER

Karcza László

2019. április 20. 19:00 - FischerÁdám

Laci 2007-ben jött Ercsibe, régóta a vizek megszállottja. Kibérelte, fejleszteni kezdte a Csónakházat, hajókölcsönzőt létesített, rengeteg szabadidős programot szervezett: evezést, biciklizést, túrákat. 2009-ben így ismerkedett meg jelenlegi párjával. A Csónakház alatti öbölben kikötőt és horgásztelepet szeretett volna létesíteni. A cél a vízi turizmus fejlesztése lett volna, pályázaton szeretett volna pénzt szerezni az elképzeléseinek a megvalósítására. Az Önkormányzat azonban nem adta a hozzájárulását a projekthez, így nem lett belőle semmi. 2016-tól a szerződése is megszűnt, viharos körülmények között tették ki az általa felújított Csónakházból. Azóta egy kikötő fölötti házban él párjával és a hajóival, a két ercsi evezős szervezet közül az Ercsi Vízisport Egyesület vezetője, mai napig is szervez evezős programokat, és lehet nála hajót is bérelni. Egyesülete az egyetlen civil szervezet az utóbbi években, amelyik kért önkormányzati támogatást, de nem kapott.

v_004.png

Amit szeret Ercsiben: Természetesen leginkább a vizet, a Dunát. Elmondása szerint a folyó Pest feletti szakasza túl telített, ezen a környéken háborítatlanabb, nyugisabb, csendesebb. Kedvezőnek tartja Budapest közelségét és azt, hogyha a vasúti nem is, legalább a buszos közlekedés viszonylag jó.

2019_04_20_karcza_laszlo.jpg

Amit nem szeret Ercsiben: Úgy gondolja, hogy a településünk falunak nagy, városnak viszont túl kicsi. Szerinte egy faluban mindenki ismer mindenkit, és befogadóbbak az emberek. Ercsiben viszont úgy érzi nehéz ideköltözőként beilleszkedni, évtizedeknek kell eltelnie, mire elfogadják az embert. Ehhez képest a szolgáltatások színvonalát viszont nem tartja városi szintűnek. Zavarja a romák és a nem romák közti megosztottság is.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ercsifalanszter.blog.hu/api/trackback/id/tr6014777164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása