ERCSI FALANSZTER

Harsányi Ádám

2019. április 29. 19:00 - FischerÁdám

Ádám felmenői anyai ágon az Ercsi környéki pusztákon voltak cselédek. Apai ágon szécsényi származású a család, a ’60-as évek végén költöztek Ercsibe, nagypapája a város postamestere volt, nagymamája a rendszerváltást követően önkormányzati képviselő, egy testvére van. Az első hat osztályt Ercsiben járta, aztán a Szent Margit Gimnáziumban tanult, jelenleg másodéves a Testnevelési Egyetem Rekreáció és sportszervezés szakán. Mindig szeretett mozogni, de sosem volt élsportoló. Még alsóban volt a Kinizsi igazolt játékosa, de saját bevallása szerint ügyetlen volt, ezért kiszorult a csapatból, nem élvezte a játékot és végül ott is hagyta az Egyesületet, de a mai napig is eljár focizni a barátaival. Az egyetemen is ezzel a kettősséggel találkozik. Társai között túlnyomó többségében élsportolók vannak, őt viszont a tömegsort, a szabadidős és diáksport-élet szervezése érdekli, igazságtalannak tartja, hogy Magyarországon a csak kevés embert elérő élsportot támogatják. Gyakornokként dolgozott egy budai önkormányzati cégnél, ami a kerület iskoláinak és sportolni vágyó lakóinak szervezett sportolási lehetőséget. Ilyesmivel szeretne foglalkozni, akár Ercsiben is, de úgy érzi erre inkább a fővárosban van lehetőség.

v_004.png

Amit szeret Ercsiben: Szereti a város fekvését, a Duna-partot, a Kis-Dunát. Jó ötletnek tartja a tavaly kialakított ösvényt, örül minden tömegsportot, mozgásban gazdag életvitelt támogató fejlesztésnek.

2019_04_29_harsanyi_adam.jpg

Amit nem szeret Ercsiben: Úgy érzi nagyon sok a kiaknázatlan lehetőség a városban, reméli a Duna-part átépítésével bővülni fog a különböző aktív szabadidős lehetőségek száma is. Elszomorítja az iskola helyzete. Úgy látja, hogy a szülők elviszik a városból azokat a gyerekeket, akik később Ercsit egy jobb közösséggé tudnák formálni. Úgy gondolja, azok a gyerekek, akik nem Ercsiben tanulnak, nem is Ercsit fogják gyarapítani, amitől Ercsi lemaradása csak nő, emiatt pedig újabb gyerekeket visznek el az iskolából, és ez az ördögi kör tönkre teszi a várost.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ercsifalanszter.blog.hu/api/trackback/id/tr3314793572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása