ERCSI FALANSZTER

Kaszap Ferenc

2019. május 20. 19:00 - FischerÁdám

Feribá tős-gyökeres tótliki családba született, Battán, a Hőerőműben dolgozott, a rendszerváltás előtt egy ideig vállalkozása is volt. A rendszerváltás lelkesítő élmény volt számára, azt hitte a 90-es generáció megválthatja a világot. Ezért már az első önkormányzati választásokon elindult, akkor még SzDSz-es színekben. Megválasztották, majd 1990-től folyamatosan önkormányzati képviselő volt 2010-ig, bár rendszerváltáskori pártjából egy év után kiábrándult, és pártfüggetlenként folytatta. Képviselőként továbbra is az Erőműben dolgozott, a rendszerváltás utáni ciklusokban a képviselők még nem vettek fel a munkájukért tiszteletdíjat. ’94-től a Szociális Bizottság elnöke volt, 2006-tól alpolgármester. Indulása óta hvg előfizető.

v_004.png

Amit szeret Ercsiben: Ide köti az egész élete, itt vannak eltemetve az ősei, itt él a rokonságának, barátainak túlnyomó része, a város legtöbb lakóját ismeri. Jó szívvel gondol vissza azokra az időkre, mikor minden városrészben összetartó közösségek éltek. Gyerekkora óta meghatározó volt számára is a Duna közelsége, szerette a strandot, sokat horgászott és saját csónakja is volt. Büszke arra, hogy képviselőként részese lehetett Ercsi várossá, majd kistérségi központtá válásának. Elmondás szerint hatalmas munka volt megfelelni azoknak a kritériumoknak, amelyek ezeknek a címeknek a megszerzéséhez elő voltak írva.

2019_05_20_kaszap_ferenc.jpg

Amit nem szeret Ercsiben: Úgy látja az olcsó ingatlanárak miatt Pestről sokan Ercsibe szorultak ki, ezek az emberek pedig sok szociális problémát is magukkal hoztak, ami amortizálta a helyi közösségek. Elkeseríti, hogy az emberek nem ragaszkodtak Ercsi kistérségi központi címéhez, azt pedig egyenesen megbocsáthatatlan bűnnek tarja, hogy a várost ma is vezető képviselők részt vettek abban, hogy Ercsi elveszítse ezt a központi szerepét. Még képviselő volt, amikor a várost elkerülő vasúti nyomvonal első tervei megszülettek. Elmondása szerint akkor még arról volt szó, hogy Ercsi új állomást kaphatna az újonnan épülő pálya mentén, ami nem lett volna messzebb a Dózsa György út végétől, mint a mostani állomás. Elszomorítja, hogy ezügyben nem történt semmi. Csalódott, amiért az emberek nem érzik magukénak a demokráciát, és amiért hagyták az önkormányzatiságot bohózattá zülleszteni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ercsifalanszter.blog.hu/api/trackback/id/tr9914839414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása