ERCSI FALANSZTER

Hujber Teréz

2019. április 19. 19:00 - FischerÁdám

Teréz tős-gyökeres, rác felmenőkkel is rendelkező ercsi. Érettségi után a DKV-hoz került, majd férjhez ment, és három gyerekük született. Nyolc évig tagja volt a Jorgováni rác kórusnak. Kiemelkedően összetartó közösségben élnek a József Attila utcában. Az utca lakói közösen köszöntik fel a jeles évfordulókat, életeseményeket ünneplő szomszédokat, de rendeztek már utcabált is. Nyugdíjas, jógázni jár.

v_004.png

Amit szeret Ercsiben: Szereti a kulturális életet, szerinte sokat fejlődött a Művház színvonala a közelmúltban. Főleg az irodalmi jellegű programokat szereti, de nagyon kedveli az „Ercsiek a nagyvilágban” sorozatot, és a „Történelmi tévhitek” előadásokat is szerette. Szívesen nézi meg a városi iskolások előadásait ünnepélyeken. Minden nap jár a Dunára, a kultúra mellett a természeti adottságok a legkedvesebbek számára Ercsiben.

2019_04_19_hujber_terez_1.jpg

Amit nem szeret Ercsiben: Elszomorítja a helyiek passzivitása. Sajnálja, hogy túl kevesen vesznek részt a városi rendezvényeken. Aggasztja, hogy sokan nem figyelnek a környezetükre, szemetelnek. Szerinte az ercsiek nem figyelnek eléggé a közös kincseikre: a Dunára, az erdőre. Mérges, amiért a Gömbölyűn kivágták a fákat, és amiért az egyes építkezéseken sem figyelnek arra, hogy megóvják őket. Úgy érzi a városvezetésnek többet kellene tennie a város érdekeinek az érvényesítéséért. Elkeseríti a Vasútállomás és az Egészségház helyzete is, de a Sportcsarnok felújításakor sem volt szerinte elég határozott az Önkormányzat. Aggasztja, hogy egyre kevesebb szakrendelés érhető el a járóbeteg-szakellátóban.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ercsifalanszter.blog.hu/api/trackback/id/tr7614756473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása