ERCSI FALANSZTER

Ujvári Ágnes

2019. május 13. 19:00 - FischerÁdám

Ágnes tős-gyökeres ercsi, apja Ujvári József évtizedeken keresztül tartott karate edzéseket Ercsiben és a környező településeken. Ágnes az első négy osztályt végezte Ercsiben, majd a Battán az Arany Jánosban és a Kőrösiben tanult. A középiskolát Pesten a Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban kezdte, de a battai Széchényiben érettségizett. 16 éves koráig ő is versenyszerűen karatézott, volt korosztályos országos és világbajnok is, nyert diákolimpiát, a tanulás mellett azonban nem maradt elég ideje a sportra. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán tanul. Itt ismerte meg párját is, akivel mindketten párhuzamosan végzik a mesterképzést Magyarországon és Portugáliában, jelenleg az államvizsgájukra készülnek. Több helyen laktak Pesten albérletben és nyilván Portugáliában is, egy ideje viszont Ercsiben élnek újra, és itt tervezik a jövőjüket is.

v_004.png

Amit szeret Ercsiben: Szeret sportolni, ezért örül, hogy elkészült az Örökmozgó Park. A párjával szeretik a város központi részét, a Duna-partot. Úgy gondolja, hogy ezek nagyon szép részek és nagyon sok lehetőség lenne bennük, amit a város nem használ ki. Mivel a politikatudományi végzettségükkel valószínűleg Pesten tudnak majd elhelyezkedni, fontos nekik, hogy gyorsan a fővárosba tudjanak érni. Úgy érzi Ercsi ehhez jó közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik.

2019_05_06_ujvari_agnes.jpg

Amit nem szeret Ercsiben: A centrumon kívüli területeken nem érzi magát biztonságban. Hiába javulnak a rendőrségi statisztikák, sok az utcákon a beszólogatás és a kisebb incidens. Ezt a közösségek hiányával magyarázza. Példaként említi, hogy az apja karate egyesületének edzésein is egyre kevesebben vesznek részt, mert sok ercsi gyerek már nem Ercsibe jár iskolába. Mivel az Önkormányzat sem támogatja már az egyesületet, valószínűleg Ercsiben meg is fognak szűnni az ő edzéseik. Azt gondolja, hogy a hasonló közösségek támogatása sokat segíthetne azon, hogy Ercsi élhetőbb hely legyen. Szívesen mennének biciklivel a Kápolna felé is, de a bicikliút szerinte silány anyagokból épült, azóta pedig nem tartják megfelelő karban. Szívesen járna edzőterembe is, de tudomása szerint jelenleg nincs ilyen lehetőség a városban.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ercsifalanszter.blog.hu/api/trackback/id/tr8114824530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása