ERCSI FALANSZTER

A koronavírussal kapcsolatos országos és városi intézkedések

2020. március 23. 22:00 - FischerÁdám

A Falanszteren napi bontásban gyűjtjük össze a Kormány, az Önkormányzat és a helyi közintézmények által hozott intézkedéseket és közzétett hivatalos tájékoztatásokat a Koronavírussal kapcsán fennálló Veszélyhelyzet időtartama alatt. Az összefoglaló cikket rendszeresen frissítjük! A cikkben a "Ctrl" és az "F" billenytűk együttes lenyomása után lehet bármilyen kifejezésre keresni!

f_001_1.png

Tovább
komment
Címkék: KÖZÖS ERŐVEL

Az állami állásfoglalás szerint nem nyújtható fizetős ellátás az alapellátó fogászaton

2020. március 04. 22:00 - FischerÁdám

Megindult az egyeztetés a fogászati alapellátásban kialakult helyzet rendezésére. Pályázatot írt ki az Önkormányzat az üresen álló háziorvosi praxis betöltésére. Az előző évi 261 milliós maradványból csak 48 millió volt a működésre fordítható összeg, miközben 80 milliónyi kifizetetlen számlája volt az Önkormányzatnak, továbbá többhavi bért kellett volna kifizetnie ebből az összegből a Város közalkalmazottjainak. Vajdics András képviselő lemondott a tiszteletdíjáról. Továbbra sem választott Alpolgármestert a Képviselő-testület. A Fidesz-KDNP frakció elmondásuk szerint nem szeretné feloszlatni a Testületet. Nyílt ülést tartott a Képviselő-testület és mindhárom szakbizottság. Fischer Ádám képviselő beszámolója.

f_001_1.png

Tovább
komment
Címkék: KÖZÖS ERŐVEL

MOL-os támogatással valósulhat meg a Cinema Ercsi kertmozi 2020-ban

2020. március 03. 19:00 - FischerÁdám

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, 2019. július 11-én 11 taggal megalakult a Falanszter Egyesület. Az Egyesületet a Székesfehérvári Törvényszék 2019. november 8-i dátummal jegyezte be. Az Egyesület Alapszabálya teljes terjedelmében ide kattintva olvasható. Célkitűzéseink közül az egyik:

Ercsi Város történetének és hagyományainak megismerése, ápolása, részvétel Ercsi Város közéletében, kulturális, szabadidős rendezvényein, Ercsi Város kulturális és közéletének színesítése saját rendezvények megszervezése által.

A 2019-es évben szerintünk a Város egyik legizgalmasabb új kezdeményezése a nagy sikerű Cinema Ercsi nevű kertmozi rendezvény volt, amin a Helytörténeti Múzeum udvarában nagyjából 60-70 ember vett részt. Mivel az akkori szervezők és az Egyesület tagsága között van átfedés, és úgy éreztük, hogy ennek a tavalyi kezdeményezésnek a továbbvitele egybevág az Egyesület fenti célkitűzésével, a december 6-án megtartott egyesületi Közgyűlésünk úgy döntött, hogy az Egyesület belevág a Cinema Ercsi 2020-as megszervezésének az előkészítésébe.

ercsifalanszter_social_covers.jpg

Tovább
komment
Címkék: BÍZVA BÍZZÁL

Megalakult a Falanszter Egyesület

2020. március 02. 19:00 - FischerÁdám

Az Ercsi Falanszter immáron nem egyszemélyes blog, 2019. nyarán (július 11-én) 11-en úgy döntöttünk, hogy egyesületet alapítunk Falanszter Egyesület néven. A Székesfehérvári Törvényszék a hosszas bürokratikus eljárás után végül 2019. november 8-i dátummal jegyezte be hivatalosan is az egyesületünket, aminek ezzel létrejött az adószáma és jogi személyiségként eljárhat a törvényi szabályozásnak megfelelően. A következő napokban tájékoztatást adunk a folyamatban lévő és a tervezett tevékenységeinkről, de mindenekelőtt bemutatjuk az Egyesület működését szabályozó Alapszabályt, ami teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.

ercsifalanszter_social_covers.jpg

Tovább
komment
Címkék: BÍZVA BÍZZÁL

Győri Máté, a szégyentelen - III. rész - Mindenki másképp csinálja

2020. február 21. 19:00 - FischerÁdám

Az első és a második részekben számba vettük Győri Máté választási kudarc óta hangoztatott főbb állításait, áttekintettük, milyen helyzetben vette át és milyen helyzetben adta tovább a Város vezetését, valamint mire jutott főbb projektjeivel a bukott polgármester. A harmadik, zárórészben a NAGY ÁLMOK vezetőjének alternatív költségvetési „stílusát” vesszük górcső alá.

v_002.png

Tovább
komment
Címkék: A GÉP FOROG

Győri Máté, a szégyentelen - I. rész - Minden kezdet nehéz

2020. február 19. 19:00 - FischerÁdám

Alapvetően nem kellene a bukott polgármester izzadságszagú, és önmagát az unalomig ismétlő véleménypublikációival foglalkoznunk, de hát mégiscsak ő a kormánypárt helyi alapszervezetének elnöke, így a jelenlegi Képviselő-testületben egy fős többségben működő Fidesz-KDNP frakció ténykedésére is érdemi befolyással bírhat. Ügyes-bajos dolgaink intézése közben ezért mégiscsak időt kell szakítanunk a mondandójának a megvitatására.v_002.png

Tovább
komment
Címkék: A GÉP FOROG

Elfogadta a Képviselő-testület a Város 2020. évi Költségvetését

2020. február 06. 22:00 - FischerÁdám

Az Ercsi Kinizsit 24,2 millió forintos támogatásban részesítette az Önkormányzat. Az alapellátás vezetője tárgyal a Szép és Ép Fog Kft fogorvosaival arról, hogy összeegyeztethető-e a tb-finanszírozott és a fizetős szolgáltatásuk az Egészségházban. Kiderült, hogy az üres háziorvosi praxis betöltésére jelentkezett orvossal az Önkormányzat nem fog tudni megállapodni. Továbbra sem választott Alpolgármestert a Képviselő-testület. A Járóbeteg-szakellátó 2020. évi Költségvetése 271 millió forint, amiből Ercsire 51 millió jut. A Város 2020. évi Költségvetése 1,7 milliárd forintos kiadással számol, az egyensúlyhoz azonban 158 millió forintért kellene ingatlanokat eladni. Újra edzéseket tart Ercsiben a Szitye Boksz, ezúttal a Tiszti klubban. A rali megrendezésére sajnos idén nem lesz pénze az Önkormányzatnak, a Fő utca pedig májustól egyirányú lesz. Nyílt ülést tartott a Pénzügyi, Fejlesztési és Közbiztonsági Bizottság és a Képviselő-testület. Fischer Ádám képviselő beszámolója.

f_001_1.png

Tovább
komment
Címkék: KÖZÖS ERŐVEL

A helyi személyszállítást a következő időszakban a Volánbusz látja el

2020. január 28. 22:00 - FischerÁdám

Szóba került a hódkárok és a fogorvosi rendelés helyzete, bemutatkozott egy hulladékfeldolgozó vállalat, akik az Ipari Parkban kívánnak telephelyet létesíteni, ifjabb Balázs-Fülöp Ferenc pedig az apja elleni feljelentésről kérdezte a polgármestert. Az Önkormányzat a készenléti hitelkeret terhére megkezdte a tartozásainak a kiegyenlítését, valamint folyósította a havi működési hozzájárulását a járóbeteg-szakellátó felé is. Ezúttal sem választott Alpolgármestert a Testület. A helyi személyszállítási közbeszerzésen a Volánbusz ZRt adta a legkedvezőbb érvényes ajánlatot. A Dunakavics ügyvezetője átmeneti jelleggel Pólya Gyula lesz. Vannak érdeklődő befektetők a Laktanyával és a Cukorgyárral kapcsolatban is. Nyílt ülést tartott a Humán Bizottság, a Pénzügyi, Fejlesztési és Közbiztonsági Bizottság, valamint a Képviselő-testület is. Fischer Ádám képviselő beszámolója.

f_001_1.png

Tovább
komment
Címkék: KÖZÖS ERŐVEL

Csak egy fideszes képviselő vállalta a felelősséget a hitelfelvételről való döntés meghozatalában

2020. január 24. 22:00 - FischerÁdám

Mivel a 2019-es Költségvetés bevételei messze elmaradtak a tervezettektől, a kiadásokat viszont nem fogta vissza a korábbi Képviselő-testület, az Önkormányzat 100 milliós működési hitel felvételére kényszerült. A már a korábbi Önkormányzatban is dolgozó 5 Fidesz-KDNP képviselő közül csak Sandi József vett részt a döntés meghozatalában. Ő és a jelenlévő 4 független képviselő végül egyöntetűen a hitelszerződés megkötése mellett döntött. Nyílt ülést tartott a Pénzügyi, Fejlesztési és Közbiztonsági Bizottság és a Képviselő-testület is. Fischer Ádám képviselő beszámolója.

f_001_1.png

Tovább
komment
Címkék: KÖZÖS ERŐVEL