ERCSI FALANSZTER

Kovács Anikó

2019. május 06. 19:00 - FischerÁdám

Anikó óbudai családba született, anyai ágon sváb felmenőkkel rendelkezik. Az általános iskola után a 15. számú Vámos Ilona Ruhaipari Szakmunkásképző Intézetben varrónői képesítést szerzett. Az óbudai Textilfestőgyárban helyezkedett el, munka mellett pedig esti tagozatos iskolákban előbb érettségit szerzett, majd a Petrik Lajos Vegyipari Szakközépsikolában tanult. Itt ismerte meg a férjét is. Később a Maya Divatkelmenyomó Rt-nél dolgozott, Ercsibe pedig akkor költöztek, amikor az első lányukkal teherbe esett, és szerettek volna kertes házba költözni, saját otthon alapítani. Ercsi nem volt számára teljesen ismeretlen: az óbudai textilgyárban több ercsi kollégája is volt korábban. Mégis az döntött végül a városunk mellett, hogy 1995-ben a Dankó Pista utcában találták meg a megfelelő és megfizethető házat a család számára. Mivel világ életében lakótelepi lány volt, úgy érezte magát a Tótlikban, mintha nyaralna. Az akkori idős szomszédok kedvesen fogadták őket, szerettek ott élni. Idővel azonban a szomszédság lecserélődött, elmondása szerint a fővárosi lakásmaffia által felvásárolt lakásokból kiszoruló alacsony osztályhelyzetű emberek költöztek be a környékre. 2005-ben átköltöztek a József Attila utcába, jelenleg is itt él férjével és két lányukkal. Szabadidejében szereti csinosítgatni a város közterületeit.

v_004.png

Amit szeret Ercsiben: Ahogy annyi másik ercsi, Anikó is a Duna, a Kis-Duna környékét szereti a legjobban a városban. Gyakran lejár a partra a családjával vagy a barátaival. Volt, hogy tájképeket festettek vagy fákat ültettek, de nagyon szeret csak úgy sétálni is a környéken. Örül annak, hogy jó szomszédságban élnek, összetartó közösségben. 2019_05_06_kovacs_aniko.jpg

Amit nem szeret Ercsiben: Elszomorítja, hogy a városban sok a kosz, a szemét és az elhanyagolt terület. Úgy érzi, hogy a helyiek közönyösek, és ahelyett, hogy a város élhetőbbé tételéért tennének valamit, mindig másoktól várják a megoldást. Úgy gondolja, hogy ezért az ingázás is felelős. Hogy az emberek egy jelentős része csak aludni jár haza Ercsibe, így kevésbé érdeklik őket a város ügyei. Elégedetlen a jelenlegi Képviselő-testülettel, úgy érzi nem tesznek eleget a város élhetőbbé tételéért. A Gömbölyű sziget tarvágása kifejezetten felháborította.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ercsifalanszter.blog.hu/api/trackback/id/tr7014810706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása